A kapunyitó meghibásodásairól röviden

Ahogy a mondás tartja, a jót könnyű megszokni, és ez pontosan ugyanígy van az otthonunkkal, illetve a beszerelt kényelmi berendezésekkel kapcsolatban is. Ha valami elromlik, akkor hirtelen egy valóságos katasztrófa kellős közepén találjuk magunkat, és az első pillanatokban azt sem tudjuk mitévők legyünk, még akkor is, ha hideg fejjel csupán csak egy apróságról lenne szó. Ilyen lehet a kapunyitó meghibásodása is, ami fennakadást okozhat, ám csak pillanatokig tart az átmeneti megoldása, a javítás pedig néhány napon belül megoldható.

A kapunyitó meghibásodásai többnyire egy egyszerű elemcserével megoldhatóak, hiszen a legtöbbször csak arról van szó, hogy a távirányítójában lemerült az energiaforrás. Ez persze házilag is megoldható néhány perc alatt, de ha nincs otthon csereelem, az sem jelent nagy gondot, hiszen a kapunyitó szerkezet ki is iktatható átmenetileg, így kézzel is nyithatóvá válik a kapu, tehát nem kell aggódni amiatt, hogy az autó kint, vagy éppen bent reked. Amikor a kapu nem reagál a távirányítóra, érdemes először egy elemcserével megpróbálkozni, mert ez az eseten nagy többségében megoldja a gondot.

Lehetséges azonban, hogy nem a távirányító a ludas, hanem a kapunyitó szerkezet. Ez legtöbbször az elektronika számlájára írható, hiszen könnyen előfordulhat, hogy az amúgy tökéletesen záródó készülékházba bejut valahogy a nedvesség, és rövidzárlatot okoz, vagy korrózió kezdi ki az alkatrészeket. Ilyenkor mindenképp szükséges egy szakember segítsége, hiszen van rá esély, hogy a teljes elektronikát cserélni kell.

A harmadik lehetőség az energiaellátás hiánya, ami történhet kábelszakadás, vagy egyéb sérülés miatt is, amit szintén szakemberre kell bízni a balesetek elkerülésének érdekében.

Ha viszont a kapunyitó menthetetlen, akkor muszáj lesz újat szerezni a régi helyére; ebben állunk minden kedves vásárlónk rendelkezésére! A kínálatunkból többféle kapunyitó is megrendelhető, tehát ha Önnek is erre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

telemontazs.hu