AKTUÁLIS HÍREINK

2022.01.25

Bővebben...

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 44.
Nyári nyitvatartás: H-CS: 9:30-17:00
P: 9:30-15:00
Tel/fax.: 206-3133, 464-3410
E-mail: telemontazs@telemontazs.hu

beléptetők

« vissza

A beléptetők biztosítják, hogy csak olyan személyek lépjenek be egy bizonyos területre, akiknek erre jogosultságuk van. Ezek lehetnek egész vállalatok vagy csak bizonyos területek. A portások feladatát ma már speciális beléptető rendszerek végzik, amelyek igény szerint egy egyszerű ellenőrzést hajtanak végre vagy egy összetettebbet. Az általános alkalmazása a beléptetőknek a magas biztonsági szintet igénylő területeknél megszokott, amelyeknél vagy pénz vagy pedig értékes tárgyak találhatók. Azonban nem csak ezeken a területeken helyeznek nagy hangsúlyt arra, hogy ki lép be bizonyos helyekre. Ha el szeretnénk kerülni, hogy illetéktelenek menjenek be olyan helyre, ahol nekik nincs keresnivalójuk.

A biztonsági szinttől függően több fajta beléptető közül is választhatunk.

Kártyaolvasó

A kártyaolvasó beléptetők az egyszerű beléptető rendszerek közé tartoznak. Az ellenőrzéshez ez esetben elég, ha a kártyát behelyezzük a gépbe vagy lehúzzuk előtte. A biztonság ebben az esetben a kártyabirtokosoktól is függ, attól, hogy mennyire figyelnek a kártyára és azt nem veszítik el, mivel a kártya kerül ellenőrzésre és nem a személy.

Kódmegadás

További lehetőség a területek illetéktelenektől való megvédésére az olyan beléptető rendszerek, amelyek meghatározott titkos kódokkal történik. Ezeket a kódokat meghatározott időközönként meg kell változtatni. Ebben az esetben is a biztonság a kódbirtokosok figyelmétől függ. Más lehetőség a belépési kód kilesése, mivel ez relatív egyszerűen megfigyelhető.

Biometrikus beléptető

A legújabb technikák, amelyek megtalálhatók a piacon a biometrikus beléptető rendszerek. A személyek azonosítására összetéveszthetetlen és hibamentes biometrikus adatok kerülnek felhasználásra, mint az újlenyomat.

-
weboldal készítés | keresőoptimalizálás | látogatottság növelés | honlapkészítés